Misi szavai...

 

 

 

Útkeresés

 

Jelen világunk a XXI. század, és a történelem termékei igen széles palettán kínálják fel a lehetőségek sokrétűségét az egyén számára. A termékek megjelölése alatt azokat a szellemi irányzatokat értem, melyekben az ember elérheti saját céljait, kibontakoztathatja igényeit. Kielégítheti azokat a természetes, vagy mostanság már mesterségesen megteremtett kívánalmakat, melyeket a média és a „modern-élet” trendjei kreálnak, alátámaszthatóan mögöttes szándékkal.

A keresztény embernek tehát, ezekben az időkben nagyra tárt szemmel kell járnia. Az identitás megtartása miatt egyre erősebben kell gyakorolnia a bibliai józanságot, az abból elsajátítható mérlegelést. A fentebb leírtakból kifolyólag napi rendszerességgel vethet fel kérdéseket a tudatos utat járó személy: Mit engedhetek be a külvilág tömény újdonságaiból, értékeiből? Mi az, ami számomra egyértelműen teremtő és nem romboló? Mit tudok, és mit szabad felhasználni a saját, illetve közösségem, környezetem fejlődése érdekében?

Kicsiny városunk evangélikus ifjúsága ezekre próbál megoldást adni. Törekszünk láthatóvá tenni a valós szeretetet, érezhetővé az összetartást, gyakorlattá formálni a másik ember tiszteletét.

A reklámok cukros máza által nyújtott hamisságot fel kell ismernünk, és nem az elérhetetlen virtuális képeket kergetni. Az emberibb, valóságosabb és egyenesebb világot szeretnénk feltárni a Luther utca Ifi-házába látogatóknak. Ezen túl a hétköznapok, a Világ, és a körülöttünk lévő történések, a társadalmi változások, és egyéb előremutató témákkal találkozhat szombatonként a kedves érdeklődő.

A több mint 30 főt számláló csoport a Biblia tanításainak tartalmát felhasználva segíti a felsoroltakkal kapcsolatban meglátni a helyesebb irányt.

Fontos a nagy léptékű jelenben, hogy megtanuljunk nem elmenni a másik ember vállát nyomó terhek mellet. Meg kell, erősítsük magunkban bizonyos helyzetekben a feltétel nélküli odaadást, az alázatot mások irányába. Megpróbálni közösségben együtt lenni, összedolgozni különböző jellemmel rendelkező egyénekkel. Végül megemlítendő, hogy a krízisek korszakában fontos a konfliktusok gyors lereagálása, kezelése, megoldása.

A felvázoltakból látható, hogy elmélyültebb szintet és konkrét értéket, értékrendet állíthat fel az ilyen jellegű kérdésköröket hallgató.

Lehetőséget ajánlunk fel a fiatalabb korosztály számára, hogy lássa, egyben tapasztalja a lényeget. A tudatosabb, segítőkészebb jövőt!

 

 

 

 

 

 

Hrivnák Mihály

 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2020. június »
június
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930