5 éves a gyülekezeti újság

 

Öt évvel ezelőtt gyülekezetünk életében megfogalmazódott az igény egy évente több alkalommal megjelenő újság létrehozására, amely a közösségi identitás jele is egyben. Alakítója a gyülekezet szellemiségének és céljainkat sokak számára megismerhetővé teszi. A lap legfontosabb küldetése, hogy megörökítse a tótkomlósi közösség sajátosan jellemző gondolkodásmódját, véleményét, maradandóvá tegye az ott élők személyes hitét, vagy éppen megmutassa a kétségeiket, s ezzel biztos szellemi hátteret teremtsen a közösségi lét számára.

Az újságot 2007 pünkösdjén indítottuk el. Évente négy-öt alkalommal, a nagy ünnepekhez kapcsolódóan ( húsvét, pünkösd, reformáció, karácsony, böjt) jelenik meg. Az első két számot még csak száz példányban adtuk ki, ma már több száz példányban nyomtatjuk, két nyelven, szlovákul és magyarul. A lapkiadás a szellemi-kulturális missziónk része, az anyagi fedezetét részben az egyházközség biztosítja, részben a gyülekezeti újságra szánt céladományokból finanszírozzuk.

Minden lapszám az ünnepekhez kapcsolódó, kétnyelvű áhítatokkal kezdődik, majd az intézményeinknél történt események bemutatása következik. Ezt az anyagot egészítik ki egyéb cikkek: interjúk a gyülekezet tagjaival, tudósítások különböző rendezvényekről, beszámolók, és évfordulókról való megemlékezések. Minden anyaghoz gazdag fotók, versek is tartoznak. Eleinte nehezen indult a cikkek írása, a szerzők félve, vonakodva, fogtak hozzá, később felbátorodva osztották meg személyes élményeiket, hitbeli kérdéseiket, véleményüket az olvasókkal. A szerzők többsége értékes, élvezetes, hitvallásban gazdag írásokat ad le, amelyek védeni, oltalmazni kívánják a gyülekezet tagjainak lelki összetartozását. Jelen korunkban a betűk és a szavak tudják hirdetni Isten igéjét és bizonyságtételét.

Mindenkinek a munkáját szeretném megköszönni, aki ez alatt az öt esztendő alatt a publikálásban, vagy a szerkesztésben részt vett. Luther szavai mélyen megérintettek:

Isten képes arra, hogy élettelen szavakat úgy telítsen meg erővel, hogy azok Isten közvetlen igéjévé váljanak a számunkra.”


Schnetterné Lóczi Ilona

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2020. június »
június
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930