DAOP Hírek 2012. Október

Kedves Olvasók, gyülekezeti életünk iránt érdeklődők!

 

Mint tudják, gyülekezetünkben komoly előkészületek folynak a DAOP-4.1.3/A-11 Tenni akarunk! – A Tótkomlósi Evangélikus Egyházközség a szenvedélybetegekért pályázat megvalósítása érdekében.

A megnyert pályázat (50 millió Ft) szerződés aláírása után elkezdődött a megvalósulás. Október elsején összeült a projektmenedzsment, hogy szisztematikusan és a szabályoknak megfelelően elkezdje a folyamatot.

Az első feladat a tervezési munkálatokra való pályázat kiírása volt. Mivel ez a projekt nem haladja meg a 100 milliós értékhatárt, így a meghívásos lehetőség adott a közbeszerzésben is. Így három ajánlattevőtől fogadtuk az ajánlatokat, melyet október 15-én nyilvános tender bontás keretén belül a projekt erre hivatott bizottsága bontott fel. Kiértékelve az ajánlatokat, megállapítottuk, hogy a legkedvezőbb ajánlatot a tótkomlósi székhelyű Szuda György mérnök úr nevével fémjelzett Mértékkő KFT adta. Így ezt a céget bíztuk meg a kiviteli tervek elkészítésével. Eddig csak az épület külseje és belső váza volt lelki szemeink előtt, azonban a tender bontás és a nyertes kihirdetése utáni megbeszéléseken kiderült, hogy most már az apró részletek felé is érdemes odafigyelnünk.

A projekt téli időszaka tehát a tervezés, majd a különböző engedélyek, majd a kivitelező kiválasztása körül fog eltelni. 2013 tavaszán el kell kezdeni az építkezést, hogy majd 2014 tavaszán  az intézmény megkezdhesse a feladata szerinti szolgálatot.

 

Kedves Testvérek!

A gyülekezetünkben sokan féltő imádsággal kísérjük a feladatot, hiszen tudjuk, "Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők. Ha az ÚR nem őrzi a várost, hiába vigyáznak rá az őrök." (Zsolt. 127.1) – olvashatjuk ezt a kiváló bibliai mondatot bölcs Salamon zsoltárában.

Ha az Úr nem építi a házat, de honnan is vesszük, hogy Neki építenie kellene? Ha az ÚR nem építi a házat, Jaaa, hogy csak az elejéből kivágok egy darabot, és számonkérem...Van ott fáradozásról is szó...Ott van a "ha", és ott van a "fáradoznak". Vagyis hiába fáradozunk, egyedül nem megy. Részt kell vennünk, és Istennel egy csapatban kell lennünk. Néha úgy vagyunk, hogy nemcsak, hogy nem veszünk részt az építésben, hanem éppen bontunk, Isten nélkül  - s mikor észrevesszük a ház állapotát azt mondjuk: az Úr nem épített.

Salamon bölcs király volt. Bölcs főként azért, mert egy zsoltárban helyezte el a tudást, amit át akart adni az őt követő generációknak. Egy zsoltárban, amit azóta is énekelhetünk, amit versként elszavalhatunk. Versként, melynek gondolatai talán újra meg újra megérintik és megrázzák az emberi lelket, mely fölébreszti bennünk a vágyat, hogy szeretnénk azok közé tartozni, akiket az Úr szeret, s akiknek álmukban is ad eleget. S ha az ember szeretne ide tartozni ezek az emberek közé, akkor elindul keresni az ő Istenét. S ha valaki hittel keresi az Istent, akkor ő megtalálhatja. S aki találkozik Vele, az rájön, hogy nem a földi kenyér, a földi biztonság, élet vagy halál az, ami igazán boldoggá tesz minket, hanem az, amikor Isten kegyelméből nyugalommal, hittel, üdvbizonyossággal el tudunk fogadni minden helyzetet az életben, s nem azt keressük, mi lenne jó nekünk, hanem azt, hogy az adott pillanatban hogyan lehetünk a legjobb szolgái a mi Urunk Krisztusnak. S aztán megértjük az igehirdetések utáni áldás lényegét: "Az Istennek békessége, mely minden emberi értelmet felülhalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Úr Jézus Krisztusban.” (Filippi 4, 7)

 

Szpisák Attila

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2020. június »
június
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930