A "Tótkomlósi Hit, Remény, Szeretet" Alapítvány bemutatása

 

A kezdet:

Az ingatlan, amelyben most óvodai nevelés folyik, több, mint 100 éves. Előző életében iskolaként működött, 1992 szeptember 1-én nyitotta meg kapuit óvodaként. Nem volt könnyű a kezdet, de leküzdöttük az akadályokat és gondtalan óvodáskort tölthetnek itt a gyermekek.

 

Az alapítvány létrehozása:

Az idő múlásával folyamatosan fejlesztettük az intézményt. Törtük a fejünket, honnan lehetne az anyagi forrásokat bővíteni. Ekkor született meg az ötlet, az alapítvány létrehozása. Mi, óvónők, a tőlünk telhető anyagi támogatást is biztosítottuk és elindítottuk az alapítvány papírformáját is. A Békés Megyei Bíróság  az akkori óvodavezető Viplak Lászlóné alapító által létrehozott "Tótkomlósi Hit, Remény, Szeretet" Alapítvány közhasznú nyilvántartásba vétele iránti eljárásban meghozta a döntést.

Az alapítványt nyilvántartásba vették, megkapta a hozzáillő nevet, amelyet mi szerettünk volna.

Kuratóriumi elnök: Szabó Zoltánné

Képviselő tagok:  feltöltés alatt


Az alapítvány célja: A Tótkomlósi Evangélikus Óvodában a gyermekek testi és szellemi fejlődésének támogatása.

Célja szerinti besorolás: oktatási tevékenység.

A fokozata és a vagyon használásának módja: közhasznú.

Az alapítvány vagyona az adományokból és az adó 1%-ából tevődik össze. Az alapítvány teljes vagyona a kezelőszerv döntése alapján alapítványi célra használható fel. Az alapítvány nyílt, bárki csatlakozhat, a csatlakozás elfogadásáról a Kuratórium dönt. Tevékenységét a végzés jogerőre emelkedése után kezdheti meg, 2006. október 12. napjától.

Az alapítvány 40 ezer forinttal alakult meg. Az első pénzmozgás 2010-ben történt, amikor az óvoda fejlesztő játékokat vásárolt a gyermekek részére.

 

A jelen:

2011 nyarán a Békés Megyei Önkormányzat által meghirdetett pályázaton nyert az alapítvány: decemberben Tótkomlóson a Napsugár Bábegyüttes előadását tekintették meg óvodásaink, majd Békéscsabára, a Jókai Színház mese-előadására utazhattak a nagycsoportosok. Így a gyermekeknek nemcsak testi, hanem szellemi fejlődését is szolgálja az alapítvány. A 2011-ben befolyt összeget Karácsony előtt a csoportok részére játékeszközök vásárlására használtuk fel.

A jövő:


Reméljük, hogy az idén is lesznek lelkes adakozók, akik e nemes célra fordítják adományaikat. Bízunk benne, hogy a jövőt is ugyanilyen sikeresnek könyvelhetjük el, ezért kérjük az Isten gondviselését.

 

"Megmarad a hit, remény, szeretet, e három;

ezek között pedig legnagyobb a szeretet."

     /1 Korinthus 13,13/

 

Kérjük Önöket, hogy adójuk 1%-ával támogassák intézményünket!

Az alapítvány neve: Tótkomlósi Hit, Remény, Szeretet Alapítvány

Adószáma: 18392580-1-04

 

Egyéb adományokat az 53300074-11050724 bankszámlaszámra szíveskedjenek befizetni.

 

Köszönettel: Szabó Zoltánné kuratóriumi elnök

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2020. június »
június
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930